Homemade knapperige crackers! ~ Ik maakte ze met alleen maar zaden & wat kruiden. Super simpel! Ze hebben lekker veel smaak & zijn heerlijk als gewone cracker, maar je kunt ze ook heel goed als toastje gebruiken.
Deze simpele crackers blijven lang lekker. Wij aten ze niet allemaal in één keer op, dus ik bewaarde de rest in een goed afgesloten plastic bakje. En na 3 weken waren de laatste crackers nog steeds knapperig!
Ingrediënten voor 1 bakplaat vol
- 240 ml water
- 70 gram heel lijnzaad
- 75 gram chiazaad
- 60 gram zonnebloempitten
- 60 gram pompoenpitten
- 1/2 theelepel zout
- snuf peper
- snufje chilipoeder
- scheutje gedroogde oregano
- scheutje gedroogde rozemarijn
- scheutje gedroogde tijm
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en spray die in met bakspray.
- Mix alle ingrediënten door elkaar en laat het daarna 10 minuten staan.
- Smeer het mengsel op het bakpapier uit tot een laag van ongeveer 1/2 cm dik.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de crackers 30 minuten.
- Haal dan de bakplaat er uit en snijd het baksel met een pizzames in crackers.
- Schuif de bakplaat weer in de oven en bak de crackers nog 15-25 minuten. Houd even goed in de gaten hoe bruin ze zijn!
- Laat de crackers afkoelen op een rooster.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties