Er gaat niks boven een lekkere ovenschotel! Deze schotel met zuurkool & aardappeltjes maak je af met een saus van crème fraîche, kruiden en kaas. Gewoon zelf gemaakt, zonder pakje of zakje. Simpel en lekker!
Eten jullie vaak zuurkool? Wij zijn er allebei gek op (zeker in zo'n lekkere schotel), maar de jongens hebben we nog steeds niet kunnen overtuigen. De meeste stamppotten gaan er inmiddels wel in, maar over zuurkool zijn ze nog steeds niet enthousiast. Zo jammer! We hebben dus nog iets om aan te werken, haha!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1/2 ui, gesnipperd
- 200 gram gekruid gehakt
- 200 gram zuurkool, met koud water afgespoeld en daarna goed uitgeknepen
- 1/2 appel, in stukjes
- 20 gram rozijnen
- 275 gram aardappelschijfjes (uit de koeling of uit het vriesvak, kan allebeide)
Voor de saus:
- 125 gram crème fraîche
- 3 middelgrote eieren
- 100 ml water
- 50 gram geraspte kaas
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- snuf peper
- snuf zout
En verder:
- handje verse peterselie, gesnipperd
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 1-2 minuten. Voeg daarna het gehakt toe en bak tot het rul is.
- Doe de zuurkool, rozijnen en appelblokjes er bij en roerbak nog 1-2 minuten, tot alles warm en goed gemengd is. Schep het daarna in een grote ovenschaal.
- Verdeel de aardappelschijfjes over de zuurkool met gehakt.
- Kluts alle ingrediënten voor de saus met een garde door elkaar. Giet dit over de schotel.
- Bak de ovenschotel in 30-40 minuten gaar. Strooi er wat verse gesnipperde peterselie over voordat je de schotel serveert.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties