Overnight oats met banaan, walnoot & kaneel

Ik heb lang niet altijd de tijd (of de energie) om bewust een lekker ontbijtje voor mezelf klaar te maken. Dan is het extra lekker als ik dat wél heb gedaan! Vanochtend begon mijn dag met een kom overnight oats met yoghurt, banaan, walnoten & kaneel. Lekker! 

9 van de 10 ochtenden bestaat mijn ontbijt - heel saai - uit magere yoghurt met cornflakes. Lekker snel klaar & altijd goed. Maar niet zo gevarieerd, hè? Wat staat er bij jullie meestal op tafel, 's ochtends vroeg?


Kaneel in je ontbijt is trouwens een enorm goed idee... vind ik dan in elk geval. Net of je een lekkere koek of een luxe broodje eet 's ochtends vroeg. Alleen de geur al! :-) 


Ingrediënten voor 1 persoon

  • 45 gram havermout
  • 80 gram magere yoghurt
  • 160 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • 1 eetlepel honing
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/2 banaan, in plakjes (bewaar de andere helft in de koelkast!)
  • 20-25 gram walnoten, in stukjes

 

En zo maak je 't

  1. Roer alle ingrediënten in een afsluitbare pot of kom door elkaar. Doe de deksel er op en zet minstens 4 uur in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.  
  2. De volgende ochtend kun je het zo opeten. Snijd nog wel eerst even de andere helft van de banaan in plakjes voor er over heen, samen met een beetje extra havermout en walnoten.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.