Trottole met rucola & bacon

Geen standaard tomaten- of roomsausje er over: deze gebakken pasta met rucola, bacon en kerstomaatjes smaakt totaal anders dan je gewend bent.

Er zit zelfs helemaal geen saus door de pasta, maar toch zit er heel veel smaak aan. Die smaak komt van de rucola, knoflook, balsamicoazijn en de Parmezaanse kaas. Wij vinden het lekker :-)

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram trottole (of een andere pasta)
  • 65 gram bacon, in stukjes gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 250 gram kerstomaatjes, door midden gesneden
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 75 gram rucola
  • handje paneermeel
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • handje gesnipperde bieslook

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Kook de pasta beetgaar. Giet af.
  3. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de bacon knapperig. Haal de bacon uit de pan en zet even aan de kant.
  4. Fruit de knoflook in de zelfde koekenpan als je net voor de bacon hebt gebruikt. Doe daarna de tomaatjes en balsamicoazijn er bij en bak alles nog een minuut of 5 op middelhoog vuur. 
  5. Voeg de rucola toe en bak nog 2-3 minuten, totdat de rucola verwelkt is. 
  6. Meng de pasta met de bacon, tomaten, knoflook en rucola, en doe alles in een ovenschaal. Strooi er eerst een laagje paneermeel overheen en daarna een laagje Parmezaanse kaas.
  7. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven.
  8. Strooi voor het serveren een handje gesnipperde bieslook over de pasta.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.