Kipnuggets
Onze jongens zijn gek op kipnuggets. Meestal haal ik een pak diepvries kipnuggets uit de supermarkt (wel zo gemakkelijk), maar wist je dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken?
Je bakt deze kipnuggets in de oven, dus geen geknoei met koekenpannen of een frituurpan. En ook nog eens helemaal vetvrij!
Omdat ik de kipnuggets voor de jongens maakte, heb ik het vrij neutraal gehouden qua smaak. Als je het zelf liever wat pittiger hebt, voeg dan extra kruiden toe.
Ingrediënten voor een grote stapel
- 2 stukken kipfilet
- peper
- zout
- 120 ml melk
- 1 eiwit
- 1/2 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 100 gram cornflakes
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Kruid de blokjes met peper en zout. Je zou er ook nog extra kruiden aan toe kunnen voegen, wat je zelf maar lekker vindt. Ik hield het neutraal om het kind-proof te houden.
- Plet de cornflakes plat totdat het goed kruimelig is. Ik deed dat door de cornflakes in een schaaltje te doen en er een zelfde schaaltje bovenop te drukken & draaien. Roer de paprikapoeder door de cornflakekruimels.
- Roer het eiwit, de melk en citroensap door elkaar.
- Haal de kipblokjes één voor één eerst door het ei-melkmengsel en daarna door het cornflakesmengsel. Leg ze daarna op de bakplaat.
- Bak de kipnuggets in ongeveer 10 minuten gaar in de oven.
Reactie plaatsen
Reacties