Geroosterde bonen
Dit is een gezonde snack die anders-dan-anders is: gekruide & geroosterde bonen. Een beetje knapperig en lekker spicy door alle kruiden.
Ik had nog wat bruine bonen over, dus ik besloot om die te roosteren. In plaats daarvan kun je ook prima een andere bonensoort gebruiken: kikkererwten bijvoorbeeld, zwarte bonen of kidneybonen.
Je kunt ze als snack op de borreltafel zetten, maar ik vind ze ook heerlijk door een salade.
Welke boon vind jij het lekkerst?
Ingrediënten voor 1 schaaltje vol
- 200 gram bonen, uitgelekt, afgespoeld en droog gedept
- 1 theelepel kerriepoeder
- flinke snuf chilipoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels olijfoli
- snuf peper
- snuf zout
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng de olijfolie en kruiden met de bonen.
- Verspreid de bonen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en rooster de bonen in 20 minuten knapperig. Laat daarna afkoelen.
Reactie plaatsen
Reacties