Asperge ratatouille met pasta
Welke asperges vinden jullie het lekkerst: de groene of de witte? Ik eet het liefst de groene aspergetips. Daarmee maakte ik deze simpele ratatouille ovenschotel. Smaakt heerlijk bij een bord vol verse pasta!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1/2 rode paprika, in stukjes
- 1/2 courgette, in blokjes
- 1/2 aubergine, in blokjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 200 gram groene aspergetips
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- snuf knoflookpoeder
- snufje zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 75-100 gram hüttenkäse, gekruide zuivelspread of roomkaas met kruiden
- 250 gram pasta
- verse basilicum
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Schep de groenten in een grote ovenschaal en roer de balsamicoazijn, olijfolie, een snuf knoflook en een snuf zout er door heen.
- Bak de groenten in 30 minuten gaar in de oven. Schep na 15 minuten alles om.
- Kook ondertussen de pasta gaar.
- Verdeel de pasta over twee borden. Schep de ratatouille er bovenop. Doe op beide borden een flinke eetlepel hüttenkäse en steek daarin een paar blaadjes verse basilicum.
Reactie plaatsen
Reacties