Asperge ratatouille met pasta

Welke asperges vinden jullie het lekkerst: de groene of de witte? Ik eet het liefst de groene aspergetips. Daarmee maakte ik deze simpele ratatouille ovenschotel. Smaakt heerlijk bij een bord vol verse pasta! 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1/2 aubergine, in blokjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 200 gram groene aspergetips 
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf knoflookpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75-100 gram hüttenkäse, gekruide zuivelspread of roomkaas met kruiden
  • 250 gram pasta 
  • verse basilicum


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Schep de groenten in een grote ovenschaal en roer de balsamicoazijn, olijfolie, een snuf knoflook en een snuf zout er door heen.
  3. Bak de groenten in 30 minuten gaar in de oven. Schep na 15 minuten alles om.
  4. Kook ondertussen de pasta gaar.
  5. Verdeel de pasta over twee borden. Schep de ratatouille er bovenop. Doe op beide borden een flinke eetlepel hüttenkäse en steek daarin een paar blaadjes verse basilicum. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.