Cannelloni met spinazie & gehakt
Cannelloni met spinazie & gehakt! Het is even wat werk om alle buisjes te vullen, maar dan heb je ook wat. Wij vinden dit in elk geval erg lekker.
Spinazie, pasta & tomatensaus is altijd een goede combinatie. En als je 't met cannelloni maakt staat er weer eens wat anders op tafel dan 'gewoon' macaroni of penne.
De eerste keer dat ik cannelloni maakte, had ik een soort gekocht die je eerst nog moest voorkoken. Dat was niet handig: dan heb je namelijk zachte, glibberige en aan elkaar plakkende pastabuisjes. En daar moet je dan nog een vulling in zien te krijgen! Je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe dat ging. Gelukkig zijn er ook cannelloni soorten die je niet eerst moet koken. Vult wel zo makkelijk!
Je kunt er trouwens eenvoudig een vega variant van maken door het gehakt te vervangen door vegetarisch gehakt of wat feta. Maar zonder een vervanger voor het gehakt vind ik het ook al erg lekker!
Ingrediënten voor 2 personen
- 14-16 buisjes cannelloni (een pastasoort - het handigst is cannelloni die je niet eerst hoeft te koken)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 400 gram verse spinazie, in kleinere stukjes gesneden, of 400 gram diepvriesspinazie (zonder crème)
- 200 gram gekruid gehakt
- 400 gram tomatensaus: bijvoorbeeld soffritto of sugo basilicum
- 100 gram geraspte kaas
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Als je cannelloni hebt die je voor moet koken: breng in een grote pan water aan de kook en kook de cannelloni ca. 3 minuten. Spoel de cannelloni af met koud water en laat uitlekken. Als je de cannelloni niet eerst hoeft te koken kun je deze stap overslaan.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het in ongeveer 5 minuten rul.
- Voeg de spinazie toe en bak het een paar minuten mee.
- Vul de cannelloni met het gehakt-spinazie mengsel.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag tomatensaus. Leg de gevulde cannelloni er op en verdeel de rest van de tomatensaus er over. Strooi daarna de geraspte kaas over de ovenschotel.
- Bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin in de oven.
Reactie plaatsen
Reacties
recept
Dit recept al meerdere keren gemaakt.
Zonder dit recept zou ik geen canneloni gemaakt hebben. En dan Had ik iets gemist.. bedankt Sytske!