Zuurdesem biscuits
Met zuurdesem kun je zoveel meer dan alleen brood bakken! Zoals deze zuurdesem biscuits, bijvoorbeeld. Een soort scones, zeg maar - lekker met wat clotted cream en jam.
Het fijne van deze biscuits is dat het deeg heel handzaam is. Geen kleverige bende, maar een mooi soepel deeg waar je zonder problemen rondjes uit kunt steken. Je moet de biscuits wel vers eten. Het liefst als ze nog warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst! Eenmaal afgekoeld worden ze al snel oudbakken, dus je hoeft ze niet te bewaren tot de volgende dag.
Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks
- 195 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 0,5 theelepel baking soda
- 0,5 theelepel zout
- 55 gram gesmolten ongezouten roomboter
- 290 gram zuurdesemstarter
- Beetje extra gesmolten roomboter
En zo maak je ze
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een glad deeg.
- Rol het deeg op je werkblad uit tot een lap van zo'n halve centimeter dek. Steek met een ronde uitsteker van ongeveer 5-6 cm doorsnede rondjes uit het deeg en leg die op de bakplaat.
- Kwast de bovenkant van de deegrondjes in met een beetje gesmolten roomboter.
- Laat de deegrondjes bij kamertemperatuur 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bak de biscuits in 20 minuten goudbruin in de oven.
- Eet de biscuits op als ze nog warm zijn; dan zijn ze heerlijk zacht en luchtig. Eenmaal afgekoeld worden ze al snel taai en oud en zijn ze lang zo lekker niet meer.
Reactie plaatsen
Reacties