Zoetzure boekweitwraps met appel & gehakt

"Ik weet niet wat er allemaal in zit, maar deze mag je wel vaker maken!", zei hij. Kortom, ze waren lekker, deze zoetzure boekweitwraps met appel & gehakt.

Ik gebruikte eigenlijk allemaal restjes voor deze wraps. Er lagen in de keuken nog wat appeltjes van de appelboom van mijn oud-collega... en verder had ik nog wat pastasaus over, en wat groente & gehakt. In de vriezer lagen nog wat boekweit wraps die ik eerder al eens had gebakken en voilà, een maaltijd!

Omdat ik er appeltjes doorheen deed besloot ik om er een zoetzure saus doorheen te maken, van een restje tomatensaus, wat chili saus en om het nog wat meer pit te geven een beetje sambal. Meer heb je niet nodig!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100 gram gekruid half-om-half gehakt
  • 50 gram prei, in reepjes
  • 50 gram witte kool, in reepjes
  • 100 gram courgette, in blokjes
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 appel, in blokjes
  • 50 gram AH pastasaus met kappertjes & oregano
  • 5 eetlepels sweet chili saus
  • 1 theelepel sambal
  • 2 boekweit wraps (of gewone wraps)
  • handje geraspte kaas

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak het gehakt in een paar minuten rol.
  3. Voeg de prei en kool toe en wok 2-3 minuten mee. Doe daarna de courgette er bij en roerbak nog een minuutje mee. Breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Roer de appel, pastasaus, sambal en chilisaus door de groente en gehakt en bak een paar minuutjes mee tot alles goed heet is.
  5. Verdeel alles over twee wraps, rol die op en leg ze in een ovenschaal. Strooi er wat geraspte kaas over heen. 
  6. Bak de wraps in 20-30 minuutjes gaar in de oven.


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.