Zuurkoolcrumble
Zuurkoolschotel met een appelkruimellaagje er op... net alsof je appeltaart als avondeten eet! Dit is echt zó lekker. Als je zuurkool nog steeds niet lekker vind terwijl het zo is klaar gemaakt, dan weet ik het ook niet meer... :-)
Je kunt deze ovenschotel ook prima zonder de laag aardappelpuree maken. Zo heb ik 'm al heel vaak gegeten. Héérlijk! En als je er een wat meer vullende maaltijd van wilt maken, dan doe je er dus gewoon een laag puree bij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 350 gram aardappelpuree
- 200 gram gekruid gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 250 gram zuurkool
- 2 appels, in partjes
- 65 gram bloem
- een snufje zout
- 20 gram witte basterdsuiker
- 40 gram koude ongezouten roomboter, in kleine blokjes
- 40 gram walnoten, in stukjes gehakt
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de aardappelpuree op de bodem van een ovenschaal.
- Bak het gehakt rul. Doe de ui er bij en bak kort mee. Schep daarna de zuurkool er door en bak nog een paar minuutjes. Doe daarna alles in de ovenschaal, op de puree.
- Leg de appelpartjes dakpansgewijs op de zuurkool in de ovenschaal.
- Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, & een snuf zout. Doe de boter er bij en meng het met je vingers tot kruimels. Roer daarna de walnoten er door heen. Strooi de deegkruimels over de appels.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de zuurkoolcrumble in 40 minuten gaar.
Reactie plaatsen
Reacties