Moussaka
Ik hield eigenlijk nooit zo van moussaka. Niet van die versies die je met zo'n pakje van Honig of Knorr of welk merk dan ook maakt. Ik vond het nergens naar smaken! Totdat ik zelf een moussaka maakte, zonder pakjes. Deze vond ik wel lekker!
Oké, het is even wat werk, om de aubergine te snijden & daarna al die plakken in een te koekenpan moet bakken. Maar na al dat werk heb je wel een ovenschotel. En als die in de oven staat kun je weer even niks doen. Dat scheelt weer, toch?
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 aubergine
- olijfolie
- zout
- 600 gram sugo basilicum (tomatensaus)
- 200 gram gekruid gehakt of tartaar
- 150 ml kookroom light
- 100 gram geraspte kaas
- 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Was de aubergine en snijd hem in dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout.
- Verhit wat olie in een koeken- of grillpan en bak de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin.
- Bak het gehakt rul.
- Leg de helft van de aubergineplakken in een ovenschaal. Leg daar bovenop de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel 1/2 van de tomatensaus over de aubergine en aardappels. Doe daarna het gehakt in de ovenschaal.
- Verdeel daaroverheen de rest van de aubergine, aardappelschijfjes en de resterende tomatensaus.
- Giet de kookroom er over heen. Strooi daarna de geraspte kaas over de schotel.
- Bak de moussaka in 30 minuten gaar in de oven. Lekker met wat sla er bij!
Reactie plaatsen
Reacties
Lijkt me heerlijk, morgen maar eens even maken.
groet
Gerie