appeltaart tosti
Appeltaart in je tosti! Dat moet toch goed zijn, denk je ook niet? Een beetje zoet en een beetje hartig. Ik maakte ze vanmiddag klaar... en ze zijn inderdaad lekker! :-)
Je moet deze tosti's alleen een beetje met beleid omdraaien, want ze plakken minder snel aan elkaar dan een gewone tosti met ham en kaas. De cottage cheese smelt natuurlijk wel, maar plakt lang niet zoals een paar plakken kaas. Tijdens het bakken gebruikte ik twee grote spatels: eentje onder de tosti & eentje bovenop de tosti. Dan kun je ze zonder geknoei omdraaien!
Ingrediënten voor 1 tosti
- 2 witte boterhammen
- beetje halvarine of boter
- 1-2 eetlepels cottage cheese
- 1/4 appel, met een kaasschaaf in dunne plakjes gesneden
- handje rozijnen
- snuf kaneel
En zo maak je 't
- Besmeer beide boterhammen aan één kant met een beetje halvarine. Draai ze om en besmeer de beide andere kanten met cottage cheese.
- Verdeel de schijfjes appel over één boterham, op de kant met de cottage cheese. Strooi er wat kaneel op en verdeel de rozijnen er over.
- Leg de andere boterham er op, met de kant met halvarine aan de buitenkant.
- Verhit een koekenpan of grillpan zonder boter. Bak de tosti in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Reactie plaatsen
Reacties