chewy Pindakaas chocolade koekjes

Houd jij juist van zachte koeken, of moeten ze vooral lekker knapperig zijn? Als je de voorkeur geeft aan de eerste soort, dan zijn deze zachte pindakaas chocoladekoekjes net wat voor jou! 


Ik had nog een pot Calvé pindakaas met stukjes cacaonibs staan. Die vonden we wel lekker, maar op brood geven we toch de voorkeur aan andere pindakaas. De pot bleef dus maar staan; goede reden om er koekjes mee te bakken, toch? Je kunt trouwens ook prima een ander soort pindakaas gebruiken hoor; je hoeft er niet speciaal deze pindakaas voor te gaan kopen. 

Ik bak wel vaker deze knapperige pindakaas chocoladekoekjes, dus ik koos er dit keer voor om zachte koekjes met veel meer pindakaas te maken. En ze zijn lekker, hoor!

 

Ingrediënten voor 20-25 koeken

  • 75 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 130 gram Calvé pindakaas met stukjes pure cacaonibs (gewone pindakaas kan ook)
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 85 gram kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 200 gram chocolade chips of in kleine stukjes gehakte pure chocolade


En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Mix de boter, pindakaas, basterdsuiker en kristalsuiker in een kom. Mix daarna het ei en de vanille er door. 
  3. Meng de bloem, baking soda en zout en mix dit door het beslag.
  4. Spatel de chocoladestukjes er door.
  5. Rol met je handen kleine deegballetjes (ongeveer zo groot als een golfbal) en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, de koekjes lopen uit tijdens het bakken.
  6. Bak de koekjes 12 minuten in de oven.
  7. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat; ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen, maar worden daarna vanzelf harder. Laat de koekjes daarna op een rooster helemaal afkoelen. De koekjes blijven zacht, dat hoort zo.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.