Zuurdesem pannenkoeken

Met zuurdesem kun je niet alleen lekker brood maken, je kunt er ook heerlijke pannenkoeken mee maken!

Eerder maakte ik al wafels van 't zuurdesem dat ik in de koelkast had staan (en dat over het bakje dreigde te borrelen, zo enthousiast was het). En aangezien ik daarna nog steeds heel veel zuurdesem had, besloot ik om er ook maar pannenkoeken van te bakken. Lekker hoor, ik kan ze je aanraden! 

O ja, ook handig: je kunt deze pannenkoeken ook heel goed invriezen. Heb je later ook nog wat. 

Ingrediënten voor 3-4 personen

  • 150 gram volkoren meel
  • 1,5 theelepels bakpoeder
  • 3/4 theelepel zuiveringszout / baking soda
  • 2 theelepels kardemom
  • 1/2 theelepel zout
  • 290 gram zuurdesemstarter, direct uit de koelkast
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 ml halfvolle melk
  • 180 ml halfvolle yoghurt
  • 3 eieren
  • 30 gram roomboter, gesmolten

 

En zo maak je ze

  1. Meng het meel, de bakpoeder, zuiveringszout, kardemom en zout door elkaar. 
  2. Roer in een andere kom de zuurdesemstarter, vanille-extract, melk, yoghurt, eieren en gesmolten boter door elkaar. 
  3. Doe de droge ingrediënten bij de natte en meng tot je een egaal beslag zonder klontjes hebt. 
  4. Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Schep wat beslag in de pan en bak de pannenkoeken in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.