Soep met een dakje

Een gewoon soepje, maar dan nét even anders. Maak er een dakje bovenop en je alledaagse soep wordt ineens een mooi en verrassend voorgerecht! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • ca. 1 liter soep naar smaak, zelf gemaakt of uit een pak, zak of blik
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • sesamzaad

Bereiden

1. Laat het bladerdeeg ontdooien.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

3. Verdeel de soep over 4 ronde
    ovenschaaltjes. De soep hoeft niet warm te
    zijn, hij kan zo koud de ovenschaaltjes in.

4. Maak de rand van de ovenschaaltjes nat
    met een beetje water.

5. Steek met bijvoorbeeld een rond schaaltje 4
    cirkels uit de plakjes bladerdeeg. De cirkels
    moeten net iets groter zijn dan de
    ovenschaaltjes.

6. Kluts het ei. Smeer met een kwastje het
    bladerdeeg in 

7. Strooi wat sesamzaad over het bladerdeeg.

8. Schuif de ovenschaaltjes 20 minuten in de
    voorverwarmde oven, totdat het bladerdeeg
    goudbruin is gebakken!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.