Soep met een dakje
Een gewoon soepje, maar dan nét even anders. Maak er een dakje bovenop en je alledaagse soep wordt ineens een mooi en verrassend voorgerecht!
Ingrediënten voor 4 personen
- ca. 1 liter soep naar smaak, zelf gemaakt of uit een pak, zak of blik
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- sesamzaad
Bereiden
1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Verdeel de soep over 4 ronde
ovenschaaltjes. De soep hoeft niet warm te
zijn, hij kan zo koud de ovenschaaltjes in.
4. Maak de rand van de ovenschaaltjes nat
met een beetje water.
5. Steek met bijvoorbeeld een rond schaaltje 4
cirkels uit de plakjes bladerdeeg. De cirkels
moeten net iets groter zijn dan de
ovenschaaltjes.
6. Kluts het ei. Smeer met een kwastje het
bladerdeeg in
7. Strooi wat sesamzaad over het bladerdeeg.
8. Schuif de ovenschaaltjes 20 minuten in de
voorverwarmde oven, totdat het bladerdeeg
goudbruin is gebakken!
Reactie plaatsen
Reacties