Kwark tiramisu
Tiramisu is een Italiaans dessert, dat meestal uit verschillende lagen biscuit, cacao, mascarpone, koffie en ei bestaat. In deze variant heb ik de mascarpone vervangen door kwark. Dat had ik namelijk toch al in de koelkast staan!
Verder zitten er ook geen eieren in deze tiramisu. Misschien verdient het dan ook wel niet meer de naam tiramisu. Maar wie maakt dat wat uit? Als het maar lekker is, toch?
Ingrediënten voor 4 personen
- 16 lange vingers
- 500 gram magere kwark
- 2 eetlepels suiker
- 250 ml slagroom
- 2 kopjes koffie
- 50 gram geraspte pure chocolade
Bereiden
- Verkruimel de lange vingers.
- Meng de suiker door de kwark.
- Klop de slagroom stijf.
- Meng de opgeklopte slagroom door de kwark.
- Zet 4 bakringen op 4 schaaltjes. Verdeel de helft van de lange vingerkruim over de 4 bakringen en druk aan.
- Giet in de elk van de bakringen wat koffie. Niet te veel, net genoeg om door het kruim te worden opgenomen.
- Verdeel de helft van het kwarkmengsel over de vier bakringen.
- Verdeel de rest van het kruim over de vier bakringen. Giet ook hier weer een beetje koffie overheen.
- Doe de rest van het kwarkmengsel in de vier ringen.
- Zet de schaaltjes minstens een uur in de koelkast.
- Haal de schaaltjes uit de koelkast en verwijder voorzichtig de bakringen.
- Strooi de geraspte chocolade over de tiramisu.
Reactie plaatsen
Reacties