Spaghettischotel met cottage cheese

Een makkelijke & lekkere spaghettischotel met cottage cheese en ham die je zo in de oven kunt schuiven. Handig om al een dag van te voren klaar te zetten!

Dit soort schotels maak ik meestal door de week klaar, als we allebei aan het werk zijn. Als we na een lange werkdag thuis komen, hebben we niet echt zin meer om te koken. Dan is het fijn als er al een maaltijd klaar staat die je zo in de oven kunt schuiven! Helemaal als 'ie ook nog lekker is (niet geheel onbelangrijk detail).

In plaats van gewone geraspte kaas gebruik ik vaak cottage cheese over de ovenschotels. Die is namelijk veel lighter (minder calorieën dus). En je kunt 'm op smaak brengen met allerlei soorten kruiden, wat je maar lekker vind. Ideaal!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 160 gram ongekookte spaghetti
  • 500 gram pastasaus uit een pot (ik gebruikte dit keer een pot met saus van Herman den Blijker)
  • 250 gram hamblokjes
  • 1 kleine courgette
  • 150 gram cottage cheese
  • peper
  • zout
  • basilicum (vers of uit een potje, kan allebei)

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de pasta beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  3. Snijd de courgette in blokjes.
  4. Meng de courgette, hamblokjes en de helft van de koude pastasaus door de spaghetti, en doe alles in een ovenschaal.
  5. Verdeel de rest van de pastasaus over de spaghetti. Zorg er voor dat de spaghetti overal goed bedekt is met een laagje saus.
  6. Breng de cottage cheese op smaak met wat peper, zout en basilicum. 
  7. Verdeel de cottage cheese over de spaghetti.
  8. Bak de spagettischotel in 30 minuten gaar in de oven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.