quinoaschotel met kip & zoete aardappel
Gekruide quinoa met kip, zoete aardappel, noten, rozijnen & geitenkaas. Klinkt goed, toch? Wij vinden deze ovenschotel in elk geval erg lekker. Hoe eet jij quinoa meestal?
De zoete aardappel is nog helemaal hard als je de ovenschaal in de oven zet, maar tijdens het bakken wordt 'ie lekker zacht. En de aardappel zorgt samen met de rozijnen voor een lekker zoete smaak. Een goede tegenhanger voor alle kruiden en de geitenkaas!
Ingrediënten voor 2 personen
- 125 gram ongekookte quinoa
- 2 stukken kipfilet, in stukjes gesneden
- kipkruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 50 gram rozijnen
- peper
- zout
- 150 ml kokosmelk
- 50 gram geitenkaas
- handje walnoten
- handje verse peterselie
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Kruid de kip met de kipkruiden. Verhit wat olie of boter in een wok en bak de kip gaar.
- Meng de ui, knoflook en zoete aardappel met de olijfolie, kurkuma, komijn en kaneel.
- Schep de quinoa, kipfilet en rozijnen er door heen. Meng de kokosmelk er door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en schep het daarna in een ovenschaal.
- Strooi de geitenkaas en walnoten er over.
- Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie. Zet de ovenschaal in de oven en bak 'm 20 minuten. Haal daarna het aluminiumfolie er af en bak 'm nog 10 minuten langer in de oven.
- Strooi er voor het serveren wat verse peterselie over heen.
Reactie plaatsen
Reacties