Kip cordon bleu
Aan de buitenkant een lekker knapperig kaaskorstje, en binnenin gesmolten kaas en ham. En het mooiste van alles: het maken van deze kip cordon bleu's is heel erg simpel!
Kip is altijd een beetje saai. Vinden de mannen thuis dan in elk geval. Op deze manier geef je een gewoon stukje kipfilet ineens heel wat meer smaak. Ik kruidde de kip nu eerst met peper en zout. Maar misschien is het ook wel lekker om daar kipkruiden voor te gebruiken. Dat ga ik de volgende keer in elk geval proberen.
Zorg er wel voor dat je een goed scherp mes hebt, dat maakt het doormidden snijden van de kipfilet een stuk gemakkelijker. Even beleggen met ham en kaas, oprollen & door de ei en paneermeel met kaas. En daarna doet de oven het werk. Kan niet mislukken!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 groot stuk kipfilet
- zout
- peper
- 1 grote plak ham, in twee lange plakken gesnden (of 2 kleine plakken)
- 4 zelf gesneden plakjes kaas (of 2 grote voorverpakte plakken, in 4 lange plakjes gesneden)
- 1 groot ei
- 2 grote eiwitten
- 1 eetlepel water
- 1/2 kopje paneermeel
- 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Snijd de kipfilet met een groot, scherp en ongekarteld mes over de volle breedte doormidden, zodat je twee dunne plakken kipfilet krijgt.
- Dep de plakken kipfilet droog en kruid ze aan beide kanten met peper en zout.
- Leg op elk stuk kip een plakje kaas, daarna een plakje ham en daarna weer een plakje kaas. Rol de beide stukken kipfilet daarna op. Zet zo nodig even vast met een satéprikker.
- Klop in een kom het ei, de eiwitten en een eetlepel water door elkaar.
- Meng in een andere kom de paneermeel en Parmezaanse kaas door elkaar.
- Dompel elk stuk kip eerst door het eimengsel en daarna door de paneermeel.
- Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat, met de naad naar beneden. Bak de kip in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.
Reactie plaatsen
Reacties