Knoflook-kruiden croutons
Heb je nog een restje oud brood over? Daar kun je niet alleen paneermeel van maken, maar ook deze knoflook-kruiden croutons. Lekker in een salade (tenminste, als je ze dan nog niet op hebt...!).
Bij ons hebben de croutons de salade namelijk niet eens gehaald: ze smaakten zo lekker, dat we ze gewoon zo uit het vuistje hebben gegeten. Onze jongste heeft er heerlijk van zitten smikkelen (dus zelfs met alle kruiden er door heen is het behoorlijk kidsproof)!
Ingrediënten
- 1 oude boterham (soort maakt niet uit: ik gebruikte bijvoorbeeld witbrood, tarwebrood en korn brood door elkaar).
- 1 eetlepel olijfolie
- knoflookpoeder
- Italiaanse kruiden
- peper
- zout
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat.
- Snijd het brood in kleine vierkante stukjes.
- Meng de kruiden door de olijfolie. Hoeveel kruiden je er door doet is een beetje op gevoel!
- Hussel in een kom het brood en het olie-kruidenmengsel goed door elkaar.
- Verspreid het brood over de bakplaat. Zorg dat de stukjes niet boven op elkaar liggen.
- Schuif de plaat in de oven en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig. Draai halverwege de broodstukjes even om. Houd je oven goed in de gaten, de croutons worden zomaar te bruin en dat wil je natuurlijk niet! Ik heb ze er eigenlijk ook wat te lang in gehad - ze smaken prima, maar qua kleur was het mooier als ze wat lichter waren geweest.
- Laat de croutons afkoelen.
Ingewikkelder kan ik het niet maken! Simpel, hè? En heel lekker dus :-)
Het brood in stukjes gesneden & dan mengen met de olijfolie &kruiden er door.
Het brood op de bakplaat.
Reactie plaatsen
Reacties