Courgettequiche met rijst & bacon
Heb jij wel eens een quiche met rijst gegeten? Ik nog nooit, maar 't is zeker voor herhaling vatbaar: dit was lekker! Met vooral veel courgette er door, en verder bacon, kaas & rijst dus.
Aan courgette zelf zit niet niet zo heel veel smaak, dus dit is een lekker milde quiche. Daar houd ik zelf wel van, 't hoeft van mij niet zo pittig. De smaak komt vooral van de cheddar, Parmezaanse kaas & bacon. Lekker. Maar manlief houdt wel van pittig, dus die voegde er nog wat sambal aan toe.
Je kunt deze quiche trouwens ook met ongekookte rijst maken (heb ik ook al eens gedaan). Zorg er dan voor dat er bovenop de ovenschotel een flinke laag cottage cheese ligt, die alle rijstkorrels bedekt. Anders worden dat namelijk hele harde korrels - niet lekker. En zet de schotel daarna 55-60 minuten in de oven. Door het vocht uit de courgette kookt de rijst dan in de oven gaar.
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram ongekookte rijst
- 6 plakken bacon, in stukjes gesneden
- 1 courgette, geraspt
- 2 middelgrote eieren
- 4 eetlepels cottage cheese
- 6 plakken cheddarkaas, in kleine stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- peper
- zout
- geraspte Parmezaanse kaas
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de rijst gaar en giet af.
- Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de bacon in een paar minuten knapperig en goudbruin.
- Kluts de eieren, cottage cheese en cheddar door elkaar.
- Meng de geraspte courgette, knoflook, bacon en gekookte rijst er door heen. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep alles in een ovenschaal. Strooi er royaal Parmezaanse kaas overheen.
- Zet de schotel in de oven en bak 'm in 30-40 minuten gaar.
Reactie plaatsen
Reacties