Turks brood met rosbief & pesto
Wij houden van lekker belegde broodjes! Zoals dit Turkse brood met pesto, rosbief, zongedroogde tomaat, pijnboompitjes & rucola. Lekker om zelf mee te lunchen, maar ook ideaal om op tafel te zetten als je heel veel mensen te eten krijgt!
Ik serveerde dit brood tijdens de lunch op de verjaardag van LJ, toen we het huis vol visite hadden. Zo'n groot Turks brood heb je namelijk zomaar gesmeerd & belegd: en dan heb je in één keer een lekker en luxe broodje voor 8 personen! Super handig.
Ik maakte het brood 's ochtends al klaar, en bewaarde het daarna een paar uur afgedekt in de koelkast. Toen het lunchtijd was, hoefde ik 'm alleen nog maar op tafel te zetten. En het brood was daarna zomaar op! :-)
Ingrediënten voor 8 punten
- 1 Turks brood (om zelf af te bakken)
- 3-4 eetlepels groene pesto
- 100 gram rosbief
- peper
- 4-5 grote zongedroogde tomaten, in stukjes
- handje rucola
- handje pijnboompitten
- handje geraspte Parmezaanse kaas
En zo maak je 't
- Bak het brood af zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen op een rooster.
- Snijd het brood doormidden (zodat je een boven- en onderkant hebt).
- Smeer de pesto op de onderste helft. Leg daar de rosbief op strooi er wat peper over.
- Verdeel de zongedroogde tomaat, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas er over. Leg daarna de bovenkant van het brood er op.
- Snijd het brood in 8 punten. Steek in elke punt een prikkertje.
Reactie plaatsen
Reacties