Kip Kerrie

Zijn jullie ook zo gek op kip kerrie, met ananas & rozijnen? Lekker mild van smaak en het staat heel snel op tafel. O, en je hebt er ook maar twee pannen voor nodig! Scheelt weer afwas. :-)

Ik maak deze kip kerrie ook wel als we op de camping zijn - dan hebben we natuurlijk niet zoveel kookpitten als thuis. Daar moeten we het met twee branders en een skottelbraai doen. Dus op vakantie eten we heel veel één- of tweepans maaltijden. Of we gaan uit eten (nog véél beter natuurlijk)!


Wat doen jullie altijd door de kip kerrie? Ik vind 't lekker om er iets zoets door te doen. Ik koos voor ananas en rozijnen, maar appel, banaan en perzik smaken er ook goed bij. Houd je meer van hartig, dan kun je ook paprika en ui nemen.


Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 gram ongekookte rijst
  • 1 kipfilet, gekruid & in stukjes
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • 125 gram crème fraîche light
  • 200 ml tuinkruidenbouillon
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1/2 blikje ananasstukjes (zonder sap)
  • 75 gram rozijnen
  • 1 eetlepel maizena
  • Kroepoek

 

En zo maak je het

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen wat olie of boter in een wok en bak de kip gaar. 
  3. Voeg de courgette toe en bak kort mee.
  4. Doe de crème fraîche, bouillon en kerriepoeder bij het kip-courgettemengsel. Roer goed door elkaar en breng op laag vuur aan de kook. Laat even sudderen.
  5. Doe de ananas en rozijnen er bij en laat nog even kort mee sudderen.
  6. Meng 1 eetlepel maizena met een beetje koud water. Roer dit door de kip kerrie en verwarm alles nog even totdat de saus dikker is geworden.  
  7. Serveer de rijst met de kip kerrie. Lekker met wat koude ananas en kroepoek er bij.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.