Kapucijners met gerookte kipfilet
Omdat 't nog steeds het Jaar van de Boon is gooien we er nog maar een lekker bonenrecept tegen aan: kapucijners met gerookte kipfilet & râs al hânout.
Dit was dus echt vet lekker. Zo ontzettend simpel, maar tegelijk een maal waarbij wij denken: waarom eten we dit nou niet vaker? Kapucijners was echt al enorm lang geleden. Omdat de jongens dat niet lekker vinden (die hebben liever bruine bonen), maar dat hoeft natuurlijk geen reden te zijn om het zélf maar niet te eten. Zeker niet aangezien we toch meerdere blikken (of potten) nodig hebben voor ons alle vijf & we dus best twee verschillende blikken open kunnen trekken.
Nou ja. Hoe dan ook. Dit was lekker.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 courgette, in stukjes
- 1 appel, geschild en in stukjes
- 70 gram maïs (1/2 blikje)
- 1 blik kapucijners (à 420 gram), uitgelekt
- 1 gerookte kipfilet (130 gram), in stukjes
- 140 gram tomatenpuree (1 groot blikje)
- 100-150 ml water
- râs al hânout kruiden
- evt. cayennepeper
- beetje verse peterselie, gesnipperd
En zo maak je het
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 1-2 minuten en bak daarna de paprika en courgette 2-3 minuten mee.
- Voeg daarna de gerookte kipfilet, appel en maïs toe. Bak nog een paar minuten mee.
- Doe de kapucijners er bij. Roer alles goed door elkaar.
- Meng de tomatenpuree en water door de kapucijners. Wok tot alles goed heet is.
- Breng op smaak met râs al hânout. Als je van pittig houdt, doe er dan ook nog een beetje cayennepeper bij.
- Strooi er voor serveren nog een beetje verse peterselie over heen.
Reactie plaatsen
Reacties
Helemaal mee eens. Vet lekker we hebben gesmuld ?