Gnocchi met zongedroogde tomaat & kip
"Wat eten we nóu?" kreeg ik te horen toen ik dit op tafel zette. En vervolgens werd er nog een tweede portie opgeschept, want het bleek toch wel heel erg lekker te zijn, deze gnocchi met zongedroogde tomaat, paksoi & gekookte kip! :-)
Het is misschien niet het meest mooie gerecht, maar het smaakt dus wel heel erg goed. En het is ook nog eens een maaltijd die redelijk light is: kip is sowieso al niet een vet stukje vlees, maar als je het dan ook nog eens kookt in plaats van bakt, is het nog gezonder. Altijd fijn toch?
En met die gekookte kipreepjes kun je nog veel meer. Lekker kruiden en er daarna een broodje mee beleggen, bijvoorbeeld. Of in een salade gebruiken. Koud kun je het ook prima eten!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 groot stuk kipfilet
- 60 gram zongedroogde tomaten, in stukjes
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 175 gram gnocchi
- 120 ml tuinkruidenbouillon
- 60 ml kookroom light of soya kookroom
- zout
- peper
- 65 gram paksoi, gesneden
- 1/2 courgette, in blokjes
- geraspte Parmezaanse kaas
En zo maak je 't
- Doe de kipfilet in een pan met water en breng aan de kook. Kook de kip in 20-25 minuten gaar. Een groot stuk kip moet natuurlijk wat langer koken dan een klein stuk. Als je sneller wilt kun je de kipfilet ook eerst in een paar kleinere stukken snijden.
- Trek de (ietwat afgekoelde) kipfilet in reepjes uit elkaar. Dat gaat heel makkelijk.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de zongedroogde tomaten, courgette en knoflookpoeder 2-3 minuten.
- Voeg de gnocchi, bouillon, kookroom, een snuf zout en een snuf peper toe. Doe een deksel op de wok & laat alles 5 minuten zachtjes koken.
- Doe de kipreepjes en paksoi er bij en wok 3-5 minuten mee.
- Verdeel de gnocchi over twee borden en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over heen.
Reactie plaatsen
Reacties