gemarmerd Bananenbrood
Gemarmerd bananenbrood! Gewoon omdat het zo lekker is. En het er zo leuk uit ziet. En best nog een beetje gezond is. ...oké en ik had ook bananen over, haha! :-)
Dat laatste was natuurlijk de aanleiding voor dit bananenbrood. Maar dat maakt niet uit. Al dat andere is net zo goed ook waar: het ís lekker, en ziet er met die verschillende kleurtjes leuk uit, en het is nog best gezond ook (ik bedoel maar, in een gewone cake zit veel meer suiker en boter, en meestal geen fruit). Met fruit is alles gezond. Toch? :-D
Ook lekker:
Ingrediënten voor 1 brood (12-13 plakjes)
- 2-3 overrijpe bananen, geprakt
- 75 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
- snuf zout
- 100 gram suiker (als je 't brood zoeter wilt hebben, dan kun je er 50-100 gram extra suiker aan toevoegen)
- 1 groot ei
- 1 theelepel vanille aroma
- 200 gram bloem
- 2 theelepels cacaopoeder
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een klein cakeblik van 21 cm met bakpapier.
- Meng de gesmolten boter door de geprakte bananen. Mix het bakpoeder en zout er door. Voeg daarna de suiker, ei en vanille toe. Meng tot slot de bloem er door; mix tot je een glad beslag hebt.
- Verdeel het beslag in tweeën. Mix door de ene helft de cacaopoeder.
- Giet het blanke en het bruine beslag om & om in het cakeblik. Roer er met een 2-3 keer door heen. Niet te vaak, want dan gaan de kleuren mengen & krijg je geen gemarmerd bananenbrood.
- Bak het bananenbrood in 50-60 minuten gaar, tot een satéprikker er schoon uit komt. Laat het brood afkoelen op een rooster.
Reactie plaatsen
Reacties