Tortizza met bacon & ei
Zin in een homemade pizza, maar geen tijd of puf om zelf pizzadeeg te maken? Neem dan een wrap als pizzabodem! Ik maakte een tortizza met bacon & een ei.
Door een wrap te gebruiken ben je in elk geval super snel klaar. En het smaakt ook nog eens prima! De randjes van de wrap worden lekker knapperig in de oven, de rest blijft zacht.
En vind je zo'n gebakken eitje er op niet leuk? Je moet de bakplaat goed recht houden als je 'm in de oven schuift (want anders glibbert dat rauwe ei er heel hard af), maar het lukt heel erg goed. Lekker in combinatie met de bacon en ui!
Als je niet van ei op je tortizza houdt, dan doe je er natuurlijk gewoon iets anders op. Alles waarmee je anders een pizza zou beleggen, kun je net zo goed op een tortizza doen.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 tortilla wrap
- 3 eetlepels tomatensaus (ik gebruikte sugo basilicum, maar een andere soort kan ook)
- 3 plakken bacon
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 ei
- handje geraspte kaas
- beetje gesnipperde verse peterselie
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de wrap op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Besmeer de wrap met de tomatensaus. Leg daarop de plakken bacon. Strooi de gesnipperde ui er over heen.
- Breek het ei boven het midden van de wrap. Strooi daarna de geraspte kaas er over heen.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de tortizza in 12 minuten gaar. Strooi de peterselie er over heen en eventueel nog wat peper en zout.
Reactie plaatsen
Reacties