Nachos ovenschotel
"Wie zijn bord helemaal leeg eet mag nog wat extra chips!" 3x raden hoe snel de borden van de jongens leeg waren! :-D Ze waren wel te porren voor een nachos ovenschotel. Want ja: chips als avondeten! Ik bedoel maar :-)
Heel veel nachos schotels bestaan trouwens vooral uit gehakt, tomatensaus en kaas. En chips natuurlijk. Ik heb daar wat meer een complete maaltijd van gemaakt door er groente & kidneybonen aan toe te voegen. Lekker!
Ik nam gewoon wat er nog aan groente in de koelkast lag, maar je kunt ook voor andere groenten kiezen. Maïs bijvoorbeeld, of ui en tomaat. Smaakt er allemaal prima bij!
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram gekruid gehakt
- 100 gram peultjes, in stukjes
- 100 gram taugé
- 1 rode paprika, in stukjes
- 100 gram gele peen, in dunne reepjes
- 3 tomaten, in stukjes
- 250 gram rode kidneybonen
- knoflookpoeder
- chilipoeder
- komijnpoeder
- paprikapoeder
- 4 plakken cheddar cheese, in stukjes
- 60 gram Doritos nachos cheese
- handje verse peterselie
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit wat olie of boter in een pan. Bak het gehakt rul. Voeg daarna de groente toe en bak 3-4 minuten mee.
- Voeg de tomaten toe en laat een paar minuten sudderen. Wel af en toe omscheppen. Doe tot slot de kidneybonen er bij. Breng alles op smaak met knoflook-, chili-, komijn- en paprikapoeder.
- Schep het bonen-gehaktmengsel in een ovenschaal. Steek de doritos er in en strooi de cheddar cheese er over.
- Zet de schotel in de oven en bak in 15-20 minuten, totdat de kaas is gesmolten. Houd tijdens het bakken de schotel wel in de gaten, want je wilt natuurlijk niet dat de chips verbrandt :-).
- Strooi er een beetje verse peterselie over voor je de schotel serveert. Lekker met een beetje extra chips er bij.
Reactie plaatsen
Reacties