Zoete puntpaprika's met pompoen & blauwe kaas
Deze puntpaprika's zijn gevuld met zoete rijst met pompoen, kaneel, rozijnen & noten. Ik deed er een pittige blauwe kaas boven op - zo'n heerlijke combinatie!
Misschien denk je: "Brrr, blauwe kaas!" Maar je zou het toch echt eens moeten proberen in een gerecht als deze gevulde paprika's (zeker als je al heel lang geen blauwe kaas meer hebt geproefd). Ik vond het zelf ook heel lang niet lekker, tot ik het ging gebruiken in warme maaltijden. En toen bleek dat zo lekker te zijn! Inmiddels lust ik blauwe kaas ook gewoon 'los', trouwens. Ik heb het leren eten, denk ik... :-)
Ingrediënten voor 2 personen
- 60 gram ongekookte rijst
- 6 zoete puntpaprika's
- 200 gram pompoenblokjes, in nog kleinere stukjes gesneden
- 150 gram doperwten
- 40 gram gemengde noten, in stukjes gehakt
- 35 gram gele rozijnen
- 50 gram roomkaas naturel light
- 50 ml water
- 2 theelepels kaneel
- snuf knoflook
- snuf paprikapoeder
- peper
- zout
- 100 gram blauwschimmel kaas
- handje verse peterselie
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet de rijst daarna af.
- Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's alvast in een grote ovenschaal.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de pompoenblokjes zo'n 3-4 minuten. Voeg dan de doperwten en gekookte rijst toe en roerbak even mee. Meng de noten, rozijnen, roomkaas en water er door en verwarm kort mee.
- Breng het rijstmengsel op smaak met de kaneel, een snuf knoflook, een snuf paprikapoeder en wat peper en zout.
- Schep daarna alles in de paprika's. Brokkel de blauwe kaas er over.
- Zet de paprika's in de oven en bak ze in 30 minuten gaar. Strooi er voor het serveren wat gesnipperde peterselie over.
Reactie plaatsen
Reacties