geroosterde bloemkool met honing-yoghurtsaus

Dit is echt by far de lekkerste bloemkool die ik ooit heb gegeten. En zo simpel om te maken, deze geroosterde bloemkool met banaan, rozijnen & een zoete honing-yoghurtsaus! 

De bloemkool hoef je niet voor te koken; die kan gewoon ongekookt met wat olie & kruiden de oven in. En de saus hoef je ook niet op te warmen: die giet je koud over de ovenschotel, en die wordt vanzelf warm door de dampend hete bloemkool. Super handig, en zo lekker. Dit is een blijvertje!   

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 ongekookte verse bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 flinke theelepel kerriepoeder
  • snuf zout

Voor de saus:

  • 60 ml magere yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • snuf zout

En verder:

  • 1 banaan, in stukjes
  • handje gele rozijnen
  • handje verse gesnipperde peterselie

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  2. Hussel de bloemkoolroosjes, olijfolie, kerriepoeder en zout door elkaar. Doe dit in een ovenschaal en rooster de bloemkool in 25-30 minuten gaar. 
  3. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven & strooi de banaan over de hete bloemkool. Giet daarna meteen de (koude) saus er over.
  5. Strooi tot slot de gele rozijnen en gesnipperde peterselie er over. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Alie
5 jaar geleden

Hoi Syts, hjoed hearlik iten fan de wytlof mei huning en geitetsiis. Ik bin hiel benijd nei dyn oare resepten. Dat moat slagje, der is gjin né te keap op dyn webside.
Tige tank en groetnis, Alie