bananensplit ontbijt

Hallo, 2018! Na al die gezellig feestdagen met héél veel lekker eten begin ik het nieuwe jaar met een heerlijk ontbijt: een bananensplit! Maar dan de gezonde variant, met yoghurt, muesli & fruit. 


Ik neem mij voordat december begint altijd voor om dit jaar níet teveel te eten met Sinterklaas, kerst en oud&nieuw. En elk jaar sneuvelt dat plan weer hopeloos. Hebben jullie dat ook? Dus in januari ga ik er dan maar weer enthousiast tegen aan: gezond eten & lekker hardlopen. 

Klein puntje is trouwens wel dat januari altijd een heel erg grote feestmaand is hier: allemaal jarige familieleden & vrienden, dus heel veel feestjes met hapjes & taart. Dus dat wordt even doorbijten de komende weken en heel veel gebakjes afslaan...! :-)

Ingrediënten voor 1 personen

  • 1 banaan
  • beetje magere yoghurt (het liefst een dikke yoghurtsoort)
  • 1 mandarijn, gepeld & in partjes
  • handje granaatappelpitjes
  • 1 theelepel cacaonibs
  • 1 eetlepel zadenmix
  • 1 eetlepel muesli
  • honing

 

En zo maak je 't

  1. Pel de banaan en snijd hem in de lengte doormidden. Leg beide helften op een bord.
  2. Doe wat yoghurt op de banaan. 
  3. Verdeel de mandarijn & pijnboompitjes over de yoghurt.
  4. Strooi de muesli, zaden & cacaonibs er over.
  5. Giet tot slot de honing over de banaan. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.