omgekeerde bananentaart
Omgekeerde taarten zijn toch altijd wel een projectje. Ik ben altijd aan het stoeien met de karamel, en het omdraaien van de taart is ook altijd zoiets (het gaat altijd nét goed, haha!). Dit keer maakte ik een omgekeerde bananentaart. Weer eens wat anders dan een 'tarte tatin' met appel.
Die laatste vind ik zelf wel lekkerder, trouwens. Maar dat is misschien mijn persoonlijke smaak!
Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes
- 100 gram ongezouten roomboter
- 200 gram donkerbruine basterdsuiker
- 4 bananen, in de lengte doormidden gesneden
- 125 gram tarweblpem
- 4 gram bakpoeder
- 1 theelepel gemalen kardemom
- snuf zout
- 2 middelgrote eieren
- 50 ml melk
- 50 gram cacaonibs
- beetje poedersuiker
- extra bananen als versiering van de taart
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bodem van een grote ronde springvorm van 21 cm doorsnede met bakpapier en klem daarna de rand er om heen. Vet de rand van de vorm goed in.
- Smelt 30 gram boter en 50 gram basterdsuiker in een pannetje op middelhoog vuur. Laat het mengsel 1 minuut koken zonder te roeren. Giet het daarna in de springvorm.
- Leg de gesneden bananen op de bodem van de springvorm, met het snijvlak naar beneden en de bolle kant van de banaan naar boven.
- Mix de rest van de boter en suiker door elkaar. Mix daarna de eieren er door.
- Roer de bloem, bakpoeder, zout en kardemom door elkaar. Mix dit daarna door het beslag. Mix tot slot al mixend de melk door het beslag.
- Spatel de cacaonibs door het beslag.
- Giet het beslag in de springvorm.
- Zet de vorm in de oven en bak de taart in 30 minuten gaar.
- Haal de taart uit de oven en laat hem 5 minuten op het aanrecht staan. Leg daarna een groot bord op de kop op de bovenkant van de spingvorm en draai de vorm met bord en al in één keer om, zodat de taart op de kop op het bord belandt.
- Bestrooi de afgekoelde taart met wat poedersuiker en versier hem vlak voordat je 'm serveert met wat extra plakjes banaan.
Reactie plaatsen
Reacties