Yoghurtbroodjes met rozijnen
Deze yoghurtbroodjes met rozijnen zijn zo lekker! Met zo'n lekker knapperig suikerlaagje met amandelschaafsel er bovenop. Dat viel vooral in de smaak bij onze jongens & onze nichtjes (die wilden ook wel even testen)!
Deze broodjes zitten een beetje tussen cake en brood in, maar het is het allebei nét niet. Het is meer beslag dan deeg, er zit geen gist in, maar ook geen boter. Een beetje zonnebloemolie, dat is alles - lang niet zo vet als een cake. Dus je kunt er met een gerust hart eentje opeten. Had ik al gezegd dat ze super lekker zijn? :-)
Ingrediënten voor 5-6 bollen
- 200 gram rozijnen
- 250 gram magere yoghurt
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 middelgrote eieren
- 250 gram bloem
- 16 gram bakpoeder, gezeefd
- 50 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
- 1 theelepel zout
En verder:
- 6 papieren mini Panettone vormpjes van 7 cm doorsnede en 6 cm hoog (ik kocht ze online bij de Weekend Bakery)
- 1 eidooier (het eigeel)
- 2 eetlepels melk
- handje amandelschaafsel
- 2 eetlepels rietsuiker
En zo maak je ze
- Wel de rozijnen 20 minuten in heet water.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Mix in een kom de yoghurt, eieren en olie door elkaar.
- Roer in een andere kom de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar. Voeg dit al mixend toe aan het vloeibare mengsel. Spatel daarna de rozijnen er door heen.
- Verdeel het beslag over de papieren vormpjes (schep ze voor maximaal 2/3 vol, anders gaan ze overlopen).
- Bak de vormpjes 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat daarna even uit de oven (pas op, heet!) en bestrijk elke bol met een beetje door elkaar geklutst eigeel en melk. Strooi er daarna wat amandelschaafsel en rietsuiker over heen.
- Bak de bollen daarna nog 15 minuten in de oven (nog steeds op 200 graden).
- Laat de bollen afkoelen op een rooster.
Reactie plaatsen
Reacties
Beste Sytske,
Ik heb ze toevallig vanmiddag ontvangen, heb zin om ze een dezer dagen uit te proberen. Al betwijfel ik of ze er ook zo mooi als die van jou uit zullen gaan zien 😊. Dank je wel voor je reactie op mijn vraag, daar heb ik wat aan👍
Groet,
Sylvia
Hallo Sylvia,
Heb je de vormpjes al binnen? :-D
Bij ons was het laatste broodje op dag 3 op en toen was hij nog steeds lekker. Ze worden dan wel wat minder zacht.
Je kunt ze ook prima invriezen in een goed dichtgemaakt plastic zakje, dus als je er veel overhoudt is dat ook altijd een optie.
Groetjes, Sytske
Goedemiddag,
Weer een leuk recept en dito foto's, bedankt. Ik heb de vormpjes net online besteld. Kan niet wachten ze uit te proberen. Vraagje; hoe en hoe lang kan ik deze het beste bewaren?
Mvg
Sylvia