Röstischotel met sperziebonen & kerrie

Gezond & lekker simpel: deze ovenschotel met zelfgemaakte rösti, gehakt, tomaat, rozijnen, verse sperziebonen & een kerrie sausje. 

Ik maakte de rösti zelf, met een zakje verse aardappelpartjes met schil: je hoeft ze alleen even in de keukenmachine te doen & je hebt rösti! Eigenlijk was ik van plan om aardappels te schillen, kort te koken en daar rösti van te maken. Maar de middag liep een beetje anders, zodat ik geen tijd meer had om de aardappels klaar te maken.

Met als gevolg dat er nu nog 10 kilo aardappels in de kast ligt! Niet dat we voor dit recept 10 kilo nodig hadden met zijn vijven, maar ik was toen ik boodschappen deed even vergeten dat we nog aardappels hadden... En nu hebben we dus 2 zakken aardappels liggen! :-) Ik gok zo maar even dat we de komende dagen veel aardappels gaan eten. Geeft niks. Lekker! 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 200 gram gekruid gehakt
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 4 eetlepels kookroom light
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 500 gram verse aardappelpartjes of schijfjes, of een zak kant-en-klare rösti
  • handje geraspte schapenkaas (of andere kaas als je dat lekkerder vindt)

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Kook de sperziebonen beetgaar. Giet ze daarna af en doe de sperziebonen in een grote ovenschaal.  
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui in 1-2 minuten glazig. Bak daarna het gehakt mee in de wok. Als het gehakt gaar is, voeg je de kookroom en kerriepoeder toe. Meng alles goed door elkaar. Roer daarna de rozijnen en tomaten er door heen. Schep het mengsel bovenop de sperziebonen. 
  4. Hak de aardappelpartjes of schijfjes met een keukenmachine tot rösti (hele kleine stukjes aardappel). Verdeel de rösti over de ovenschaal.
  5. Strooi de kaas over de ovenschotel.
  6. Bak de schotel in 30 minuten gaar in de oven. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.