Fajita's met kip & geitenkaas
Deze fajita's met geitenkaas, gerookte kipfilet en lekker veel groente maak je in de oven klaar. Geen geknoei aan tafel dus!
Want je schept ze zo uit de ovenschaal op je bord (ja, dat ging prima). En dan kun je gewoon met mes en vork gaan eten. Scheelt een heleboel rommel en je krijgt ook geen vieze handen. Of is dat nou juist de charme van wraps eten? :-)
Mexicaanse fajita's maak je met rundvlees of kip, ui en jalapeño's (chilipepers). Ze worden meestal gegeten met sla, tomaat en tortilla's. Er wordt ook vaak guacamole, salsa en kaas bij geserveerd.
De meeste van deze 'standaard' ingrediënten heb ik ook gebruikt voor mijn versie van fajita's. Ik deed dit keer lekker makkelijk: ik gebruikte voor de saus een pakje. Ook wel eens handig. De guacamole skipte ik, want dat had ik niet in huis. En in plaats van gewone kaas deed ik er ook geitenkaas over heen. En dat smaakte goed!
Ingrediënten voor 1-2 personen
- 3 grote tortilla wraps
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1/4 aubergine, in stukjes
- 1/2 courgette, in stukjes
- 1/2 rode paprika, in stukjes
- 60 gram rode kidneybonen
- 80 gram gerookte kipfilet, in reepjes
- 1/2 pakje fajita seasoning mix (= 20 gram)
- 50 ml koud water
- 95 gram zachte geitenkaas
- handje geraspte Parmezaanse kaas
- handje verse peterselie, gesnipperd
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de ui 1-2 minuten. Voeg daarna de aubergine, courgette en paprika toe en bak een paar minuten, tot alles zacht is. Roer de kidneybonen en kipfilet er door heen.
- Meng de fajita seasoning mix met 50 ml koud water en voeg dit toe aan de groenten. Bak nog een paar minuten tot alles goed heet is. Haal de pan daarna van het vuur.
- Snijd de wraps door de helft. Schep op elke helft een hoeveelheid groente. Rol de helften op en leg ze met de uiteinden van de wraps naar beneden naast elkaar in een ovenschaal.
- Strooi de geitenkaas en Parmezaanse kaas er over heen.
- Zet de ovenschotel in de oven en bak de wraps in 20-25 minuten gaar.
- Strooi er voor serveren nog een beetje gesnipperde peterselie over heen.
Reactie plaatsen
Reacties