Mexicaanse gevulde paprika's

Lekker anders, deze kruidige Mexicaanse paprika's met gehakt, kidneybonen & cottage cheese! Het smaakte ons in elk geval prima, deze variatie op paprika's met rijst & kip. 

Ik maak voor gevulde paprika's vaak een vrij neutraal gekruid rijstmengsel, maar ik varieer er ook graag mee. Eigenlijk kan alles wel als vulling, toch? Voor deze paprika's gebruikte een taco seasoning mix (voor een tortilla- of tacovulling) en mixte dat met kidneybonen, gehakt, sperziebonen & een salsa saus. De cottage cheese was niet echt een bewuste keus; dat lag nog in de koelkast en moest nodig op. Maar de combinatie is heerlijk. Wij hebben 'm al meerdere keren gegeten. Zo lekker! :-)   

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 8 kleine paprika's
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gram ongekruid gehakt
  • 1 pakje taco seasoning mix (à 40 gram)
  • 100 gram sperziebonen, voorgekookt, uit een potje of de vriezer
  • 480 gram kidneybonen, afgegoten
  • 230 gram milde Mexicaanse salsa saus 
  • 100 gram cottage cheese
  • handje gesnipperde peterselie

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika's en snijd de zaadlijsten en pitjes er uit. Zet de paprika's in een ovenschaal. Snijd eventueel nog een beetje van de onderkant van de paprika's, zodat ze rechtop blijven staan. 
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 1-2 minuten en voeg daarna het gehakt en de taco seasoning mix toe (zonder water toe te voegen). Bak tot het gehakt rul is. Voeg daarna de sperziebonen toe en wok een paar minuten mee.
  4. Meng de kidneybonen en salsasaus door het gehaktmengsel. Bak kort mee. 
  5. Schep het bonen-gehaktmengsel in de paprika's. Verdeel daarna de cottage cheese er over.
  6. Schuif de paprika's in de oven en bak ze in 30 minuten gaar. Strooi voor het serveren nog een handje gesnipperde peterselie over de paprika's.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.