Geroosterde pompoen met geitenkaas
Geroosterde pompoen met zoete aardappel, verse groente, geitenkaas & pijnboompitjes: zóóóó lekker en tegelijk zo ontzettend simpel om te maken!
Het enige wat je hoeft te doen is alle groenten snijden; de oven doet de rest! Dus als je 't jezelf helemaal gemakkelijk wilt maken, dan koop je een zakje voorgesneden verse groente. Helemaal simpel :-)
De geitenkaas & pijnboompitjes geven een extra lekkere bite aan deze ovenschotel. Ik vond 'm (uiteraard) als vegetarische variant erg lekker, maar je zou er ook best spekjes door heen kunnen mengen. Maar nodig is 't niet, zelfs mijn man vond dit zonder vlees prima smaken.
En ik had al geen tijden meer pompoen gegeten (want ik ben de enige die het hier thuis lust, dus dan koop je het niet zo vaak). Maar nu ben ik weer helemaal om. Ik heb meteen weer nieuwe pompoen gekocht!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 100 gram zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
- 100 gram courgette, in blokjes
- 1/2 rode ui, in ringen
- 100 gram pompoenblokjes
- 1/2 rode paprika, in stukjes
- 50 gram kastanjechampignons, in stukjes
- 10 gram pijnboompitjes
- 25 gram zachte geitenkaas
- peper, zout
- tijm
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe alle groenten in een ovenschaal. Bestrooi met peper, zout en tijm naar smaak en hussel alles goed door elkaar.
- Strooi de pijnboompitjes er over heen en verdeel de geitenkaas er over.
- Rooster de groenten in 30 minuten gaar in de oven.
Reactie plaatsen
Reacties