Gekleurde chocoladeflikken

Dit is een gevalletje 'restjes'. Ik had nog wat restjes chocolade  en smeltsnoep in de kast liggen. Dat werd dus dit! Een echt kindersnoepje; de jongens hebben er van gesmuld. 

Ik had alleen niet zo goed nagedacht over de volgorde. Ik begon namelijk met de smarties, en vervolgens heb ik daarover heen de smeltsnoep gegoten. Daardoor zitten de smarties wat raar in de smeltsnoep geplakt, zoals je op de foto's ziet. En de chocoladelagen waren eigenlijk wat te dik. Ze smaakten er niet minder om hoor, maar een volgende keer doe ik het toch anders: dunnere laagjes & de smarties er als laatste op!

Ingrediënten

  • 100-200 gram smeltsnoep 
  • 100-200 gram pure of melk chocolade
  • Een paar doosjes mini-smarties


Bereiden

  1. Smelt de chocolade au-bain marie.
  2. Giet de chocolade, zodra het is gesmolten, in een mini-cupcakevorm of in een bonbonvorm. Een siliconenvorm werkt het handigst. Maak er niet een te dikke laag van! Een klein laagje is voldoende. 
  3. Zet in de koelkast om op te stijven (of even in de vriezer).
  4. Smelt de smeltsnoep au-bain marie. Giet hiervan, zodra de chocolade hard is geworden, een klein laagje op de chocolade. 
  5. Strooi er meteen wat m&m's over heen.
  6. Zet vervolgens weer in de koelkast (of de vriezer) om het hard te laten worden.
  7. Zodra de snoepjes hard zijn kun je ze uit de vorm halen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.