Appelkruimel koekrepen
Is dit nou koek, of is het taart? Ik sneed dit appelkruimel gebak met noten in koekrepen, maar je kunt er ook grotere gebaksvierkantjes van snijden. Ze zijn in elk geval erg lekker én heel erg simpel om te maken!
Het voordeel van kruimelgebak is natuurlijk sowieso dat het snel klaar is. Je hoeft geen moeite te doen om de vorm helemaal mooi te krijgen: je strooit het kruimeldeeg er gewoon over heen. Als je het na het bakken bestuift met poedersuiker ziet het er altijd mooi uit! :-)
Ingrediënten voor 15 stuks
Voor het deeg:
- 150 gram tarwebloem
- 100 gram witte basterdsuiker
- snuf zout
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel baking soda
- 100 gram koude ongezouten roomboter
- 55 gram ongezouten noten melange (ik gebruikte een melange met pinda's, amandelen, cashew-, hazel- en paranoten)
Voor de vulling:
- 340 gram Elstar appel, geschild & in blokjes (ca. 3 middelgrote appels)
- 50 gram kristalsuiker
- 50 gram rozijnen
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel citroensap
En verder:
- poedersuiker
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownievorm van 23x23 cm met bakpapier.
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg, op de noten na, door elkaar tot een kruimelig deeg. Doe 3/4 van het deeg op de bodem van de brownievorm en druk goed aan.
- Meng de appelblokjes met de suiker, rozijnen, kaneel en citroensap. Verdeel dit over het deeg in het brownieblik.
- Meng het overgebleven kruimelige deeg met de noten. Verkruimel dit over de appel in het brownieblik.
- Schuif het brownieblik in de oven en bak de koekreep in 40 minuten gaar.
- Haal de koekreep uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. Bestuif hem daarna met poedersuiker en snijd hem in 15 kleine koekrepen (5 rijen van elk 3 stukjes).
Reactie plaatsen
Reacties