Kikkererwtensalade met tomaat & mozzarella

Als maaltijdsalade, bij de barbecue of als bijgerecht bij lunch of diner: deze salade met kikkererwten, tomaat, mozzarella, pesto en lente-uitjes past eigenlijk overal wel goed bij!

Deze salade is bovendien in een paar minuten klaar & je kunt 'm prima een aantal uren in de koelkast bewaren. In tegenstelling tot salades met slablaadjes en dressing, want als je die al klaar hebt gemaakt wordt dat een hele slappe hap als je dat in de koelkast bewaart. Deze salade kun je zelfs een dag van te voren al klaarmaken! Dat is handig, toch? En hij smaakt ook nog eens lekker. Ook niet onbelangrijk ;-) 

Ingrediënten

  • 500 gram mini trostomaatjes of cherrytomaten
  • 265 gram kikkererwten (1 blik à 400 gram)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels pesto genovese

 

En zo maak je het

  1. Snijd de tomaatjes in vieren en de lente-uitjes en mozzarella in stukjes.
  2. Spoel de kikkererwten schoon met koud water en laat ze goed uitlekken.
  3. Meng de kikkererwten, mozzarella, tomaatjes, lente-uitjes en pesto in een grote schaal door elkaar.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.