Appel-brie spiesjes met pistache
Heb je al eens appel, brie en pistache nootjes met elkaar gecombineerd? Prik ze aan een spiesje en je hebt een lekker borrelhapje dat er ook nog eens luxe uit ziet.
Tenminste: als je ze meteen na het klaar maken serveert. Ik had de spiesjes aan het eind van de middag al klaar gemaakt en daarna in de koelkast gezet. Toen ik ze er 's avonds weer uit haalde, waren ze lang zo mooi niet meer: de stroop was er af gezakt en de meeste pistachenootjes dus ook :-( Ze smaakten er gelukkig niet minder lekker om, dat scheelde weer.
Maar dus wel een tip: als je ze van tevoren wilt klaar maken, doe de stroop en de pistachenootjes er dan nog niet over heen. Die laatste stap doe je pas vlak voordat je de hapjes serveert. En ook handig als je de hapjes al eerder klaar wilt maken: hier lees je hoe je voorkomt dat de appelblokjes bruin worden.
Ingrediënten voor 25-30 hapjes
- 1 granny smith appel
- 200 gram brie
- keukenstroop
- pistache nootjes
En zo maak je het
- Schil de appel, snijd het klokhuis er uit en snijd de appel in blokjes.
- Snijd de brie in blokjes.
- Haal de pistachenootjes uit de dop en hak ze in kleinere stukjes.
- Prik één blokje brie en één blokje appel aan een spiesje. Leg de spiesjes op een bord of schaal.
- Giet over elk spiesje wat stroop.
- Strooi de pistachenootjes over de spiesjes.
Reactie plaatsen
Reacties