Lasagne alfredo
Vandaag geen lasagne met een rode saus, maar met een witte alfredo saus! Die saus maak je heel simpel zelf met wat boter, room en kaas. En daarna hoef je alleen nog maar de lagen lasagne, saus, groente & vlees te stapelen en in de oven te bakken... Lekker!
De bovenkant van deze lasagne was smaakte trouwens ook erg goed. Ik strooide er een mix van Parmezaanse kaas, geitenkaas en gewone kaas over heen. Yum!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 portie zelfgemaakte alfredo saus
- 1 ui, gesnipperd
- 250 gram gekruid gehakt
- 300 gram spinazie, uit de diepvries, ontdooid en het vocht er zoveel mogelijk uit
- 120-150 gram ongekookte lasagnebladen
- 50 gram geraspte geitenkaas
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gram 'gewone' geraspte kaas
- handje verse gesnipperde peterselie
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Fruit de ui 1-2 minuten. Voeg daarna het gehakt toe & bak tot het rul is. Bak tot slot de spinazie nog een paar minuten mee.
- Schep een laagje alfredo saus op de bodem van een ovenschaal. Leg daarbovenop een laag lasagnebladen. Stapel door met laagjes gehakt-met-spinazie, saus, lasagnebladen enz. Eindig met een laag lasagnebladen met daar bovenop saus.
- Strooi de drie soorten geraspte kaas over de ovenschotel.
- Zet de ovenschotel in de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar. Strooi voor serveren nog een beetje peterselie over de lasagne.
Reactie plaatsen
Reacties