Parmezaanse ovenfriet

Afgelopen week kreeg ik het tweede proefpakket van CêlaVíta: friet! Ik maakte er Parmezaanse ovenfriet mee. En die vielen bij iedereen thuis in de smaak. 

Tot dusverre waren alle friet die we in de oven klaar maakten geen succes. Ze bleven slap en bleek en smaakten meestal nergens naar. Tot onze verrassing was dat met deze friet echt totaal anders: ze werden knapperig & goudbruin. De paar mini-frietjes die ook in de zak zaten werden wat té bruin, maar goed, detail. Dit waren lekkere ovenfriet! Niet hetzelfde als gefrituurde patatten (dûh, die komen uit het vet), maar zeker een goed en lekker alternatief.

Lekker met wat gebakken Parmezaanse courgette, sla & een stukje vlees.  

Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 zak CêlaVíta friet met schil (700 gram)
  • olijfolie
  • 1-2 eetlepel knoflookpoeder
  • 2-3 eetlepels gedroogde tijm
  • peper
  • zout
  • 1 kopje fijn geraspte Parmezaanse kaas

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Doe de friet in een grote schaal en giet er wat olijfolie over heen. Meng goed door elkaar, zodat de olijfolie goed is verdeeld over de friet.
  3. Breng de friet op smaak met de knoflookpoeder, tijm, peper en zout. Goed door elkaar husselen!
  4. Verdeel de friet over de bakplaat en schuif in de oven. Bak 15 minuten en keer de friet daarna om. Bak vervolgens nog 15 minuten. 
  5. Doe de friet in een grote kom & strooi de Parmezaanse kaas er over heen. Goed door elkaar mixen & meteen serveren.
     

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.