blauwe bessen muffins (zonder boter)

Muffins met blauwe bessen, zónder boter... lekker! :-) Ze zijn vooral onweerstaanbaar als ze nog een beetje warm zijn. Al was het alleen al om de geur! 


En het maken van de muffins is een simpel klusje. Met het eiwit opkloppen ben je nog het langste bezig. De rest is een kwestie van door elkaar spatelen en bakken maar! 

 

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 110 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 2x 1/4 theelepel piment
  • 55 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram eiwit
  • 75 gram magere yoghurt
  • 1/2 theelepel vanille aroma
  • 45 gram verse bosbessen

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet 6 papieren cakevormpjes in een muffinblik.
  2. Roer de bloem, baking soda, zout, 1/4 theelepel piment en 3 eetlepels suiker door elkaar. 
  3. Klop het eiwit stijf. Roer de yoghurt en vanille er door. Roer daarna de bosbessen er door heen. 
  4. Spatel het bloemmengsel er voorzichtig doorheen. Het beslag hoeft niet glad te zijn, er mogen best een paar klontjes in zitten. 
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes; ze moeten voor 2/3 zijn gevuld. 
  6. Roer de rest van de suiker en 1/4 theelepel piment door elkaar en strooi dit over de vormpjes.
  7. Bak de muffins in 25 minuten gaar in de oven. Warm zijn de muffins het lekkerst! Maar je kunt ze natuurlijk ook eerst laten afkoelen op een rooster. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.