Gebakken Parmezaanse courgette

Met wat kruiden & Parmezaanse kaas maak je deze smaakvolle ovengebakken courgette. Lekker bij een stukje vlees & Parmezaanse ovenfriet!

Ik maakte deze gebakken courgette bij de Parmezaanse ovenfriet die ik maakte met een zak CêlaVíta frieten. En omdat ik nog een courgette had liggen, besloot ik om daar ook maar iets van te maken in de oven. Heel simpel & toch zo lekker! 

Dit is trouwens geen handig recept als je voor veel mensen tegelijk moet koken. Je kunt wel vrij veel courgette in een redelijk grote oven kwijt, dus als bijgerecht zou het nog wel gaan. Maar als je er ook ovenfriet bij wilt maken heb je echt een ruimtegebrek. Tenzij je 4 ovens in huis hebt natuurlijk ;-)  

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 grote courgette
  • scheut olijfolie
  • 3-4 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • flinke snuf gedroogde tijm
  • flinke snuf gedroogde oregano
  • flinke snuf gedroogde basilicum
  • flinke snuf knoflookpoeder
  • peper
  • zout

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de courgette en snijd hem in lange repen. Doe de repen in een kom en giet er een scheutje olijfolie bij. 
  3. Doe alle kruiden bij de courgette & hussel alles goed door elkaar, zodat de kruiden goed zijn verdeeld over de courgette.
  4. Leg de courgette op de bakplaat & schuif die in de oven. Bak de courgette in 15 minuten gaar. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.