Mexicaanse taco's met scholvis

Na alle snelle & makkelijke vakantie maaltijden is 't nu weer tijd voor ander eten op tafel. Zoals deze Mexicaanse taco's met scholvis & tzatziki, bijvoorbeeld. Lekker!

Niet dat je op de camping geen taco's kunt eten, trouwens. Sterker nog, dat zou heel goed kunnen: want je hebt er maar één wok voor nodig en de taco's kun je in de skottelbraai eventjes knapperig bakken. Dus geen idee waarom we dat op de camping niet hebben gedaan. Volgende vakantie maar eens proberen!

Meestal bak ik kip of gehakt voor in de taco's, maar met vis is ook erg lekker. Ik koos niet bewust voor schol - die lag toevallig nog in de vriezer. Zalm smaakt er vast ook prima bij! 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 200 gram scholvisfilet, in stukjes
  • 1/2 zakje pescado mexicano seasoning mix
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 1/4 courgette, in stukjes
  • 4-5 taco's
  • handje ijsbergsla
  • klein schaaltje magere yoghurt
  • beetje tzatziki kruiden
  • handje geraspte komkommer

 


En zo maak je 't

  1. Verhit wat olie of boter in een wok en bak de vis 2-3 minuten.
  2. Voeg de tomaat, courgette en kruidenmix toe en bak kort mee tot alles goed heet is.
  3. Verwarm ondertussen de taco's even zoals aangegeven op de verpakking, zodat ze lekker knapperig worden.
  4. Breng de yoghurt op smaak met de tzatziki kruiden en roer de geraspte komkommer er door heen.  
  5. Schep het groente-vismengsel in de taco's en serveer met de ijsbergsla en gekruide yoghurt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.