melk Chocoladerepen met noten
Ik heb een nieuw 'speeltje': mallen om zelf chocoladerepen mee te maken! Die vond ik veel te leuk om te laten liggen, dus ik heb ze gewoon gekocht. Klein cadeautje voor mezelf. En ik moest ze natuurlijk meteen even testen, dus ik maakte deze melkchocoladerepen met noten. Lekker!!
Ik was vooral benieuwd of je de repen weer gemakkelijk uit de mal zou krijgen, want de mal (die ik hier kocht) is van hard kunststof en buigt dus niet mee. Maar dat gaat prima: je tikt de repen er zomaar weer uit. Test geslaagd dus.
Kan ik nu een ingewikkeldere chocoladereep gaan maken! Iets met pure chocolade en mint bijvoorbeeld. Of half chocoladereep, half koekje (ook zo lekker). En ik wil ook nog iets met die streepjes in de reep doen - die een andere kleur geven, ofzo. En een reep met zelfgemaakte fudge er in... Oooh zoveel ideeën nog!
Wat is jullie favoriete chocoladereep?
Ingrediënten voor 3 repen
- ca. 200 gram melkchocolade (hoeveel je precies nodig hebt hangt een beetje af van de grootte van je mal(len)
- 50-75 gram gemengde ongezouten noten, in stukjes gehakt
En zo maak je ze
- Smelt de melkchocolade au bain marie.
- Roer de gehakte noten door de gesmolten chocolade.
- Giet de chocolade met noten in de mallen (vul elke mal tot aan de rand).
- Zet de mallen in de koelkast, zodat de chocolade weer uit kan harden.
- Bewaar de chocolade in de koelkast.
Reactie plaatsen
Reacties