Stamppot sla

Stamppot sla met kipfilet en hüttenkäse! Dit is een perfect gerecht voor in de lente of zomer: het is veel luchtiger dan winterse kost zoals hutspot met rookworst, maar is wél een lekkere en vullende maaltijd!  

In plaats van rookworst en spekjes die anders meestal door de stamppot gaan, koos ik dit keer voor totaal andere ingrediënten: paprika, kipfilet en hüttenkäse. Dat maakt deze sla-stamppot veel minder vet, maar hij smaakt wél heel erg goed. De pinda's zijn natuurlijk niet light. Maar die zijn gewoon heel lekker! :-) 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram aardappelpuree (van gekookte aardappels gestampt, of uit een pakje)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 200 gram gemengde sla
  • 6 plakken kipfilet (broodbeleg), in kleine stukjes gesneden
  • 50 gram hüttenkäse bieslook peterselie
  • peper
  • zout
  • patat- of aardappelkruiden
  • handje zoute pinda's of cashewnoten
  • handje gesnipperde bieslook

 

En zo maak je het

  1. Breng de cottage cheese op smaak met wat peper en zout. Verwarm de aardappelpuree totdat die heet is en breng 'm zo nodig op smaak met peper, zout en patat- of aardappelkruiden.
  2. Meng de sla en de paprika door de aardappelpuree.
  3. Strooi eerst de kipfilet, hüttenkäse en nootjes over de stamppot, en daarna de gesnipperde bieslook. 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.