Avocado yoghurt taart

Groene taart! Ik vind alleen de kleur al leuk :-) Deze avocado yoghurt taart kun je zonder gewetensbezwaren eten - hij kan zelfs prima als ontbijt! Er zit geen boter of slagroom door, en in plaats van suiker gebruikte ik een beetje honing. Lekker & gezond dus! 


De taartbodem was een experiment: ik maakte 'm van cruesli en magere yoghurt. In de meeste taartbodems zit roomboter, maar voor deze taart wilde ik graag een gezondere versie. En dat is prima gelukt: deze bodem is lekker, goed te snijden maar ook stevig genoeg. 

De yoghurt maakt dit een lekker frisse taart - niet zuur doordat er wat honing doorheen zit, en licht romig door de avocado. Lekker bij een kopje thee of als nagerecht, maar je kunt er ook heel goed je dag mee beginnen!

Ingrediënten voor 1 kleine taart (6-8 punten)

Voor de bodem:

  • 175 gram cruesli (zonder noten, rozijnen, chocolade enzovoort)
  • 100 gram magere yoghurt

Voor de vulling:

  • 1 avocado, gepureerd of geprakt
  • 530 gram magere yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 75 gram vloeibare honing
  • 100 ml water
  • 6 gelatineblaadjes

Voor de versiering:

  • 1/2 avocado, in blokjes
  • handje cacaonibs

 

En zo maak je 'm

  1. Doe de cruesli in een zipzakje. Ga er daarna met een deegroller over heen, zodat de cruesli zoveel mogelijk is verkruimeld. 
  2. Roer de crueslikruimels en de yoghurt door elkaar. Schep dit op de bodem van een springvorm van 18 cm doorsnede en druk goed aan. Zet de springvorm daarna minstens een uur in de koelkast.
  3. Mix de avocadopuree, yoghurt, citroensap en honing door elkaar.
  4. Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat ze minstens 5 minuten weken. 
  5. Verwarm 100 ml water in een pannetje totdat het bijna kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door het warme water, totdat ze helemaal zijn opgelost. 
  6. Mix het water met gelatine door het yoghurtmengsel. Giet dit daarna in de springvorm. Zet de vorm in de koelkast en laat de taart in een paar uur opstijven. 
  7. Versier de taart vlak voordat je 'm serveert met blokjes avocado en wat cacaonibs. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.